Amerikanska blåbärpannkakor!
För: 5 personer
Tillagningstid: 10- 15 minuter minuter
Om du vill göra pannkakor på ett annorlunda vis ska du definitivt testa dom här goda amerikanska blåbärspannkakorna!
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
½ tsk salt
1 ägg
3 dl mjölk
2 msk smält smör
1 -2 dl färska blåbär
Blanda sedan ihop ägget, mjölken och det smälta smöret i en annan bunke.
Häll över dom torra ingredienserna till dom blöta och blanda ihop allt tillsammans så det nästan blir slätt, det ska bli lite klumpigt.
Häll över alla dina blåbär till smeten (blåbären ska inte krossas) och blanda runt försiktigt med trägaffeln. På en mellanvarm stekpanna, sätt på en klick smör eller lite olja.
Häll över cirka 1 dl av degen på stekpannan, helst rund och sedan platta till den på stekpannan samtidigt som du formar den rund. Sätt på så många pannkakor som stekpannan får plats. När undersidan är lätt brun och bubblorna börjar att gå sönder på framsidan (efter cirka 1-2 minuter), vänd dom och ha dom kvar i cirka 1-2 minuter.
Servera dom heta med lönnsirap och smör
Tillagningstid: 10- 15 minuter minuter
Om du vill göra pannkakor på ett annorlunda vis ska du definitivt testa dom här goda amerikanska blåbärspannkakorna!
Ingredienser
3 dl vetemjöl1 msk bakpulver
1 msk strösocker
½ tsk salt
1 ägg
3 dl mjölk
2 msk smält smör
1 -2 dl färska blåbär
Beskrivning
Börja med att blanda ihop vetemjölet, bakpulvret, strösockret och saltet i en bunke.Blanda sedan ihop ägget, mjölken och det smälta smöret i en annan bunke.
Häll över dom torra ingredienserna till dom blöta och blanda ihop allt tillsammans så det nästan blir slätt, det ska bli lite klumpigt.
Häll över alla dina blåbär till smeten (blåbären ska inte krossas) och blanda runt försiktigt med trägaffeln. På en mellanvarm stekpanna, sätt på en klick smör eller lite olja.
Häll över cirka 1 dl av degen på stekpannan, helst rund och sedan platta till den på stekpannan samtidigt som du formar den rund. Sätt på så många pannkakor som stekpannan får plats. När undersidan är lätt brun och bubblorna börjar att gå sönder på framsidan (efter cirka 1-2 minuter), vänd dom och ha dom kvar i cirka 1-2 minuter.
Servera dom heta med lönnsirap och smör
Var en sötis och kommentera:
Postat av: Pernilla. 19 år och mamma
ja varje dag! :)
Trackback