Spenat&pasta gratäng!
Inte världens bästa bild kanske, inte jag som har tagit den då! Hehe.. Jag lägger ut receptet, säg gärna till om ni har provat de o vad ni tyckte om det. Theodor & Jag älskade det medans Jonas var lite tveksam.. Hehe
Spenat&pasta gratäng
Spenat&pasta gratäng
Detta behövs:
Fryst spenat, helst blad men hackad går också bra. Typ 250 gram.
Riven ost, ju mer desto godare
Några vitlöksklyftor
en halv till 1 burk créme fraîche
Tagliatelle, spenat eller vanlig
Salt och peppar
Börja med att tina spenaten i en kastrull. Ha sedan i vitlöken och krydda med salt och peppar. Häll i créme fraîchen och sedan den rivna osten. Rör tills osten har smält.
Koka tagliatellen några minuter, den ska inte koka färdigt utan vara ganska hård. Lägg sedan pastan i en smord ungsäker form. Häll över spenatgegget och ha lite ost på toppen. Ställ in formen i ugnen på 250 grader i 5 minuter. Sänk sedan värmen till 125-150 grader och låt det stå i ungefär en halvtimme tills pastan är klar och det översta lagret är knaprigt.
Var en sötis och kommentera:
Trackback