Banan&choklad muffins och Banankaka
Banan- och chokladmuffins Ingen hit för min del med Jonas älskar dom!
Tillagningstid: 40-60 min |
1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop matfett, filmjölk, ägg och rör ner blandningen i skålen.
2. Skär bananerna i mindre bitar och rör ner dessa tillsammans med chokladen i smeten. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter
Banankaka! RIKTIGT GOD blev den =)
Ingredienser
16 skivor
75 g smör
1/2 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 mogna bananer
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Rör snabbt ner mjölkblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.