Receptet på kexchokladpaj
Kexchokladpaj
175°
3 st kexchoklad
6 msk smält margarin
150 g blockchoklad
4 msk vispgrädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
1. Krossa kexchokladen i matberedare
2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om
3. Häll smeten i en smord pajform ( använd en liten form om ni vill ha lite tjockare botten )
4. Grädda i 175° i 6 min
5. Låt svalna
6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden (ej vispad)
8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna
9. Låt svalna en stund
10. Bred över pajskalet
11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar
12. Servera med grädde eller vaniljglass
Allt bra med oss. Själva då? Snart flyttdags. Hur går det med packningen? När får ni lghtn? Aha okej. Receptet: 4st söta äpple som jag skalade och rev. Läggs i kastrull, 4dl vatten. Låt koka upp. Vispa samman ½ msk (ca) potatismjöl och vatten, strila ner i kastrullen med äpplena. Låt det småkoka till lagom konsistens. Krydda med lite kanel. (Socker om man vill, det använde inte jag iom det var till Filip.) Hoppas han gillar den :) Kram.