Min graviditet - BF Tis 2 mar 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 24 feb 2010.
Din graviditet startade Ons 27 maj 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 10 jun 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 2 mar 2010
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Var en sötis och kommentera:
Postat av: Petra

Var in på din blogg imorse innan du uppdaterat och var säker på att du fått din lilla tös nu. Vad förvånad jag blev när du skrev :P.

Ja, jag har alltid sovit på mage förut, så det blev en himla omställning nu när jag inte "får" det längre.

Förkylningen känns som den drar mer och mer åt att bli en lunginflammation, men febern är iaf borta idag och det är otroligt skönt!

2010-02-24 @ 13:05:52
URL: http://superpetrah.blogg.se/
Postat av: w - ung tvåbarnsmamma

ja, jag anade lite på att det var någon slags astma han hade, nu fick jag det konstaterat. så nu hoppas jag det hjälper.

har inte hämtat ut medicinen en så vet inte riktigt. :) kramis.

2010-02-24 @ 13:39:09
URL: http://dyrbarkarlek.blogg.se/
Postat av: Malin

Spännande, nu är det inte många dagar kvar :)

Jo vi ska ha personal/avslutningsfest för mig på fredag, så jag står för mat och efterrätt. Så därför, vi blir rätt så många :) Det ska bli väldigt trevligt! Jobbar ifs 1månad till, men vi har en stängd helg på jobb i månaden, så får bli denna, för nästa stängda så har jag slutat och vi flyttar :) Kram.

2010-02-24 @ 13:55:00
URL: http://familjennordin.webblogg.se/
Postat av: Madelene

Haj :-) De knallar vidare, fortfrande skitjobbigt kväll o natteitd = ingen sömn, men annars inga direkta tecken, lite mer o mer slemmis varje dag :-) Själv? Kram

2010-02-24 @ 15:23:58
URL: http://madelenewyrtz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback


RSS 2.0