husmorstips

Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.

Riktiga kvinnors tips:
Sug ut glassen genom botten på struten, va fan, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Riktiga kvinnors tips:
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.

Riktiga kvinnors tips:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.

Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig: Riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.

Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:
Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.

Riktiga kvinnors tips:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:
För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.

Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig?

Husmorstips 8:
Om du har svårt att öppna burkar, prova latexdiskhandskar. De ger ett grepp som inte glider och gör burköppnandet enkelt.

Riktiga kvinnors tips:
Be "gubben" att öppna, han sitter ändå bara på sin ända och ser på tv.

Husmorstips 9:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.

Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????

ojdå

Ojsan! Jag har glömt att skriva på en hel vecka! Men suget har försvunnit lite och egentligen så har det inte hänt något speciellt som gör att jag behöver skriva av mej..

Enda som har skett är att vi bytt vagn till theodor.. Har en emmaljunga nitro nu till honom i färgen silver check! Så snygg! Lilla My kommer naturligtvis och få ligga i denna när hon kommer =)
Och snart e det dags att hämta ut syskonvagnen, någon som vill hjälpa till och betala? Haha, skämt o sido, vi har fått allt till bra pris =)
Lönar sig att vara trogen kund!

I eftermiddag blir det en sväng i stan, det är ju 1a advent och julskyltning =) Mysigt!

Vi hörs =)

tråkiga söndag

bläh idag e det en sådan riktig tråkig söndag o den har knappt börjat *suck*
Regner vräker ner och allt e så tråkigt och grått ute..
Vi funderar på att köra till Väla en runda, inte för att vi ska ha något men man kan väl titta iallfall? Och sen när vi kommer hem har ja lite saker att sätta ut på tradera ( om jag orkar ) och sen tänkte jag att vi kanske kunde sätta upp adventsstjärnorna i fönstret.. Lite tidigt, en vecka innan men skitsamma! det e ju så mysigt =)

Nu e alla julklappar inhandlade, till alla utom 1! Haha o den personen är svååår! Men vi har våra aningar om hur vi ska göra iallafall.. =)
Så nu ska man bara slå in alla klappar oxå!


Imorgon e det dags för en förtidig glucosbelastning på Mvc.. Jag mår ju inte så bra o tanken finns där att jag kanske har graviditetsdiabetes.. Hoppas ju innerligt att det INTE är så!


Nu ska jag gå o klä på mej andra kläder =)

hormoner?

Har man gravidetshormoner eller vad när man sitter och Lyssnar på Eriks hylling till sin pappa i kvällen idol och gråter?
Oh även stor bölar när man får se rezas mammas inslag till sin dotter?

Yes, hormoner antar jag =)

barnmorskan idag!

Idag hade vi tid hos Bm kl 11.00.. Vi gick dit i lugn och ro o när vi kom till mvc så var klockan bara 10.40 så det var bara att sätta sig ner o läsa i en tidning eller två..
Klockan gick o klockan blev 11, patienter kom och dom gick men min BM kom aldrig..
När kl var 11.10 gick jag till receptionen för nu började jag bli orolig att jag hade tagit fel dag.. Men naturligtvis som VANLIGT på vår mvc så är där aldrig någon i receptionen när man behöver nån och där är heller ingen ring klockan. Irreternande! Verkligen!
Satte mej ner o väntade lite till och kl 11.25 gick jag o började knacka på dörren in till receptionen om hopp att någon skulle höra mej. Och då kommer min BM med andan i halsen!
Jag fick aldrig någon förklaring till varför hon var sen, men det var iallfall idag jag skulle vara där så det var inte jag som hade tagit fel. Puh!

Fick min journal och när jag tittade på den så stod det att jag hade vägt 81 kg på inskrivnigen och inte  84 kg som jag har fått för mej..
Så pga det så har jag helt plötsligt gått upp 3 kg utan att jag visste om det för vågen visade 84 kg idag!  Nu blidde jag dep... Menmen.. får väl rätta mej efter vad hon skrivit iallfall.
Så 3 kg upp sen den 25 Juni när jag plusade.. Bra eller dåligt??

Hjärt ljuden låg iallfall på 150 slag i minuten.. =)
SF måttet låg på 24 cm.
Helt normalt =) Sköönt!

Nästa date med BM är den 16 december och då e det oxå glucosbelastning som jag valde göra trots jag spydde upp allt som en gris sist och blev jätte sjuk. Får göra ett nytt försök iallfall.. Jag fick välja själv.

Nu är Jonas och hämtar Theodor på dagis, o jag sitter o njuter med en kopp te.. skönt och det e helt tyst här hemma.. I eftermiddag ska vi hämta hem bilen! tjohoo! Men dyrt som in i bomben.
Sen blir det chili con carne till middag och en lugn hemma kväll inväntar!
Mysigt för oss alla 3 nu när Jonas har semester =)

Vi hörs =)

12 timmar

Om ca 12 timmar så ska vi till barnmorskan =)  Ska mäta magen och lyssna hjärtljud och sådant! Ska bli så mysigt! Har ju min angelsound här hemma så vi kan ju lyssna på hjärtljuden när vi vill men gör dock bara det när hon varit stilla i magen en hel dag. Och det händer inte så ofta! fulla omgångar hela tiden!
Inatt har hon iallfall haft nattgympa hela tiden! Undrar om hon fick någon medalj :D

Är det någon som vet vart man kan få tag på STOP rör inte min mage t.shirt? Vill ha den omgående så om någon vet vart till ett bra pris kan ni säga till.. O det ska inte vara eget gjort utan från riktiga affärer / webb butiker.
Tacksam för svar =)

beeebis

Ohh idag har jag varit inne på HBGs lasarett och snusat på en alldeles färsk bebis! Lilla Kevin =) Mindre än vad Theodor var när han föddes.
Oh vad jag längtar efter vår tös nu..
Lilla kevin sov i min famn länge, sen ville han ha mat och sen fick jag tillbaka honom och då somnade han snusandes mot min hals! O suckade så underbart som små bebisar gör!

Så länge tills vår tös födds ju, men som vi längtar =)

Den tiden som vi ligger inne på BB ska jag ta vara på denna gången.. Inga besökare alls har jag nog bestämt mig för. Endast mamma när hon kommer med Theodor =)
Eller om Jonas har hämtat Theodor då förstås.. Njuta och bara ta det lugnt, försöka få igång amningen ordentligt denna gången.
Monica, Jonas, Theodor och lilla My det är Kärlek det =) Som vi ska mysa tillsammans ännu mer sen =)

Vagga

Vaknade för en stund sedan, jonas har låtit mej sova! Tack så mkt älskling!
Men ändå någonstanns så har jag ju hört Theodor skrika sen klockan var 8 imorse.. O någongång inatt så höllt han oxå på. O dessutom somnade han inte förrens runt 23 igårkväll..
Är det en trots eller?
Menmen det e bara att ha leeendet på läpparna och se glad ut och försöka få honom tyst o nöjd =)


Iförrgår hämtade vi hem vår nya vagga som vi köpte på Toddlers =) Och igår skulle Jonas montera upp den.. O vad händer?
Jo en av sakerna som ska hålla själva "vaggan" uppe på ställningen är i sönder.. 4 bitar! Låg bara sådär i påsen.. Vilken otur.. Så nu står vaggan omonterad här hemma o Theodor är bara på den hela tiden.  Får ringa toddlers på måndag o säga till.
det är iallfall inte vårt fel, den låg sådär i påsen. Surt sa räven... fast det var ju fredagen den 13onde så naturligtvis skulle det vara så.


Igår kväll hade vi folk här hemma, Sofie, Lerrie och Amelia! trevligt med sällskap o barnen fick leka av sig.. Även Om Theodor INTE var snäll o slog leksaker i huvudet på Amelia.. Stackaren vill väl aldrig mer komma hit :/

Idag ska vi försöka få ut en massa saker på Tradera.. Har en hel del som ska ut. Undrar om vi orkar med allt eller det får komma i omgångar? Fast egentligen är det lika bra att få ut det direkt.


skit oxå

Orkar inte dra hela historian nu. MEN åker på 4000 kr på vår bil pga att fönsterrutan vägrar att hissa upp sig igen! O jag har inte ens rört rutan utan den har åkt ner av sig själv.
Fy fan vad jag e lack.
Så nu står bilen på verkstad o vi vet inte när vi får den tillbaka :/


Just det, det e ju fredagen den 13 onde idag. Tack så mkt.

svinisvaccin

Så då har jag o Jonas vaccinerat oss! Så svinis, släng dej i väggen!

Idag har jag problem med msn, eller igår oxå.. Kommer inte online.. Men å andra sidan så e denna datorn så jäkla knäpp att vi kommer få lämna in den snart.

Jonas började jobba Natt igår, o för att vara så pigg som möjligt gick han o lade sig igår efter maten för att få sova ett par timmar.. Menvad händer, ju telefonen bara ringde hela tiden! Stackarn, han fick inte sovit mkt. Men natten hade gått bra iallfall, dock så kunde inte jag sova! Var ju första gången jag sov ensam sen vi flyttade ihop.. Sov kanske 1 timme och sen vakna theodor o skulle vara vaken o hosta i ca 2 timmar.. När klockan var runt 4 imorse så somna theodor o dte måste jag oxå ha gjort =)
Vakna när Jonas kom hem men jag somna om direkt o sov till 8 när klockan ringde o theodor skulle upp till dagis.. Men jag e såå trött idag! Aja, får hoppas jag somnar tidigare ikväll istället =)

Imorgon så ska jonas få sova så länge han vill o kl 14 ska jag möta Johanna på theodors dagis o sen promenerar vi ner till stan o tar väl en fika. Trevligt att sitta och prata lite skit =) O sen är Jonas ledig i 3 dagar!  Tjohoo! Då ska vi bara slappa o börja sätta upp julstjärnor i fönsterna, eller är det för tidigt? Såg liksom 2 hus idag som hade sitt uppe!
Iofs, såg nu att det är ju 2 veckor kvar till advent.. Kanske får vänta en vecka till, men vill göra det medans jonas e ledig.. sen jobbar han ju 6 dagar till.. O sen så jobbar han varje helg tills november är över.. Aja får se hur vi gör.

Är det någon som vill ha en Brio Sing i blå färg så har jag en mkt fin här hemma =) Säg till isåfall så ni får titta på den!

kebabrulle/kycklingrulle

Just nu skulle jag kunna DÖDA för att få en kebabrulle eller en kycklingrulle från Don Pedros! Ohh med mkt lök, sallad, gurka och vitlöksås! Mums! Så jäkla gott!
Men men tanken får finnas där helt enkelt o jag får vara utan o nöja mej med mackor.. Ohh jag vill jag vill haaaa! *dreglar*


Tittar på Ullared, så jäkla många svenskar som sitter hemma nu o vill aldrig åka dit för dom tror att det alltid är mkt folk där. Haha så dumt! Jag har stått i kö en enda gång o det var i 30 min, dagarna innan jul. Annars har jag alltid gått raka vägen in o sedan ut.
Så tänk OM Svenskar, ni tjänar på åka dit!

telefon

jag tänker sluta svara på skyddat nr. E trött på att det alltid ska ringa skyddat så därför är det slut svarat. Spelar ingen roll vem det e som ringer, är det viktigt kan man skicka sms eller ringa på mobilen. Thats it.

kass humor

2 bra skämt :D


En norsk och en svensk blev tillfångatagna av kannibaler på en ö. Istället för att bli uppkäkade frågade norsken ifall det var något som de kunde göra för att bli fria.

Kannibalen svarar: Gå in i djungel å hämta 100 frukter av samma sort. Så de beger sig in i djungeln. Efter en timma kommer svensken med 100 vindruvor. Då säger kannibalen:

Om du undviker att göra ett ljud under tiden jag stoppar in dessa vindruvor i rövhålet på dig, så är du en fri man, annars äter vi upp dig! Så sätter kannibalen igång, 1, 2,3 ... 47,48..69,96,97,98,99....

Då brister svensken ut i skratt...

Kannibalen frågar förvånat: Varför skrattar du när du har 1 vindruva kvar? Då svarar svensken, kolla norskjäveln kommer med kokosnötter..

..
Det var ett par som väntade sitt första barn, kvinnan var livrädd för förlossningen så läkarna föreslog att dom skulle ingå i deras test om att mannen skulle ta över smärtan istället för kvinnan, dom testade och allt gick jätte bra, mannen kände ingenting, kvinnan kände ingenting, värsta röm förlossningen!! När dom kom hem från BB så låg brevbäraren död utanför deras ytterdörr.


hihihi

gullunge

Idag så körde jag och hämtade Theodor runt 14 tiden, då låg han o sov så gott hemma hos mamma & pappa! Fick väcka honom efter en stund o fick världens mysigaste kram av honom när han kom upp i min famn =)
Satt länge hos mamma & pappa, käkade tårta som jag hade köpt eftersom det var farsdag.. Så grattis pappa!
Beställde nya gardiner då jag inte alls e nöjd med dom vi har uppe nu.. Synd eftersom som dom e sprillans nya sedan somras. Menmen man ska känna sig nöjd. O hittade nya till bra pris så det e lugnt =)
När Theodor o jag kom hem så jobbade ju jonas.. Så jag försökte få theo att leka med sina leksaker men det funkade inte.. Han blev gnälligare o tröttare ju mer kl gick.. När kl var ca 18.20 så satte jag honom bredvid mej i soffan o så höllt jag om honom. O han somna! Hihi.. Till slut sov han så gott att hans huvud ramlade ner på min mage.. Så där satt han och sov! Så otroligt sött!
Tur att han iallfall hade fått torr blöja o pyjamas. Men han hant inte få välling..  Stackars liten, han mår inte alls bra =( Dags med läkare igen imorgon antar jag.

Nu ska jag se om där är något mer vettigt på tvn.. Jonas jobbar en stund till.. snart ska han börja jobba nätter.. O jag har typ inte sovit ensam hemma sen vi flyttade ihop.. Hur sjutton ska detta gå??!?

a christmas carol ( Disney, en julsaga )


Scrooge bryr sig bara om pengar och bryr sig inte om människorna omkring honom. Natten före julafton blir han varnad av spöken för att fortsätta sitt själviska liv. Vålnaderna tar Scrooge på en resa genom livet. Till slut tvingas Scrooge att välja om han ska börja bjuda på sig själv eller om han ska dömas till ensamhet och bli bortglömd.


Jag & Jonas var och såg denna bio filmen ikväll i HBG.. Den gick ju och se men den var kanske inte Disneys bästa film någonsinns. Ingen film jag hade tagit med mina barn på om dom inte förstår vad den går ut på.. Scrooge kunde vara lite läskig i vissa sammanhang men sen andra gånger kunde han vara lite små rolig..
Jag hade dock hellre väntat och sett den på dvd när den kommer ut.. Menmen gjort är gjort o vi hade en mysig kväll iallfall. 2 filmer kvar att se innan Lilla My kommer ut på bio är Twilight New moon & 2012.. Så e det tänkt iallfall =)

Lilleman är hemma hos mamma & pappa, hoppas att han har kunnat somna nu.. Han hostade så mkt att det inte gick att sova innan när jag snackade med mamma. Hon ringer inatt om det inte alls funkar.
Jag hoppas iallfall på en god natt utan några störningar, känner verkligen att jag behöver få sova ut. Vaknar ju titt som tätt av Theodors hosta annars =( *stackars liten*
Och jag säger, gud nåde den som ringer imorgon o väcker oss! Så jäkla akut är det inte att man måste ringa tidigt på morgonen! Dessutom är där nog inget batteri på hemtelefonen.

Nu ska jag nog lägga mej i sängen o läsa o njuta av lugnet.. Får man säga så? Eller blev jag en dålig mamma nu som försöker njuta av tystnaden här hemma?

Godnatt


Grattis

Ett stort grattis till Kathy Och Zebastian som nu har fått sin dotter!
Otroligt skönt att allt gick bra och så snabbt, där blidde man ju avvis! Haha..

Jag vill oxå ligga o mysa med min lilla bebis.. Oh sån lång väntan det e kvar.. Men som vi längtar allihopa här hemma! t.o.m theodor brukar klappa och pussa på min mage. Det e kärlek det!

Som sagt, grattis ännu en gång Kathy!

är så trött

ikväll är jag riktigt trött i huvudet.. där är så många tankar som jag inte orkar ta itu med. Men just nu känns det som om jag inte kan skriva vad jag vill i denna blogg för den e bevakad. funderar på att sätta lösenord o bara skriva för mej själv kanske?

Känner mej så jagad..  Och varför e det bara vi som ska ge hela tiden? Undrar när folk ska börja fatta att vi faktiskt oxå har ett hem o vi har ju inte pesten så varför är det ingen som kan komma till oss?
Samma sak med vänskapen med en gammal vän, jag e trött på att hela tiden göra saker för dom men aldrig få nåt tillbaka.



Hemtelefonen funkar igen, helt otroligt.. Nätet som legat nere ett par timmar idag tydligen. Men skönt e det iallfall.. Laddar nog ur telefonen  o skiter i att sätta den på laddaren ikväll.
Imorgon e det bara jag o Theodor hemma. Jonas jobbar på sitt nya jobb där han började idag =) Så theodor o jag ska ha en lugn dag med mkt lek o kanske ut o gå en långrunda om det är fint väder. Imorgon kl 16 ska vi på middag hemma hos mina föräldrar o sedan ska jag o Jonas på bio i hbg.. Mamma & Pappa ska ha Theodor över natten, jag frågade om mamma ville sitta hemma hos oss men hon sa att dom lika bra kunde ha honom under natten oxå! Jätte snällt!

Ha en trevlig fredags kväll!

fredag

äntligen fredag!
Har inte varit hemma på hela dagen nästan förutom i förmiddags.. Och när jag kom hem upptäckte jag som vanligt att hemtelefon ej funkar.. Som vanligt av bredbandsbolaget *suck*

Iallfall, skönt med ingen hem telefon ibland.. Man kan vara för sej helt själv o bara mysa hela familjen =)

NU har det blivit bestämt här hemma att inga onödiga körningar med bilen.. Vi måste spara undan andra pengar på en sak som vi vill ha.
Dock så låg vår besinräkning på endast 500 kr förra månaden o det e ju helt underbart. O så ska det fortsätta!

Nu e det middag, gott!


vi höres på msn om ni vill något eftersom telefonen ej funkar!!

Kram

grattis

Då fick Jonas nytt jobb idag! Grattis älskling =)

ovanför

Oh ännu en natt där det bara har varit storm! Och fortfarande är där saker på grannen ovanförs balkong som slamrar. Så vi har typ inte sovit en blund.
Dessutom hade Theodor en vaken period mellan 02.19 till ca 4.30 i morse.. Mindre roligt! Kan det vara fler tänder på G?

Ringde hyresvärden idag o bad dom ringa till grannen där uppe så att dom kunde plocka undan det som låter. Om dom ändå inte ska sova där så kan dom ta bort det så slipper vi andra bli störda iallfall.

Idag fyller Sanna år, grattis på din 11 årsdag!

Ville fika i eftermiddag men fick inte tag på Johanna, så kör ner till mamma o pappa efter jag hämtat Theodor på dagis.. Slippa sitta ensam hemma. Då e jag hellre där nere! Finns ingen annanstanns att ta vägen.
Och ingen vill komma hit så får jag väl åka till mamma.. Avskyr när Jonas jobbar kvällen, men det ger pengar o det gillar vi ju!

Igår fick jag även köpt nya däck till bilen.. 2400kr, rätt okay pris. Med tanke på att vi egentligen skulle betala 5000 kr! Shit.
Ni som tycker att vi spenderar pengar, vi lägger det iallfall på saker som behövs!

Efter jul & nyår kommer sykonvagnen hem! Ohh längtar =)

Nu ska jag påbörja lunch, sen ska jonas iväg o jobba!

Ses!

kallt *brr*

Fy bubblan vad det är kallt idag! Både ute och inne!
Här i lägenheten så har jag tänt en massa ljus och hoppas på att jag snart blir varm =) Jonas sitter och badar Theodor i badrummet o där är det lite mer varmare pga ångan..
Idag har det varit full rulle =)  Jonas lämnade lilleman på dagis och innan dess så vaknade jag av att lilla My sparkade mej hårt i magen ner mot madrassen.. Hon tyckte nog att jag hade legat på magen för länge nu.. hihi
Så det var bara att vända sig om och upptäcka att jag var super kissnödig o fick rusa på toa! Nu har kisshelvetet börjat! Haha

Inhandlat julklapp till syrrans son oxå, Nellies julklapp kom igår.. Så lite smått har man ju börjat julhandla nu.. Frågan e vad man ska köpa till Theodor?


Förresten, hans dagiskort kom idag! Oh han e så söt! Hihi.. Given julklapp till våra föräldrar..

Nu e det Unga mödrar!

Blåst

Inatt så har jag verkligen inte fått många timmars sömn.. redan i gårkväll när vi gick  o lade oss så hörde vi hur något slogs emot lägenhetshuset.. så fort blåsten tog till så slogs det emot..
Jonas öppnade fönstret o kollade ut men han såg inget. Detta var verkligen irreterande! Men iallfall så somnade jag till slut typ med ett öga..
Men under natten har blåsten tilltagit o det här bankande har bara ökat o ökat.. Till slut så kom jag på att det måste ha varit något på grannens balkong där uppe som slogs emot.. Dom håller på att flytta så antigen har dom glömt stänga balkongdörren när dom var där igår eftermiddag eller så har där varit något på själva balkongen. Jäkligt irrterande för detta har hållit på hela natten så jag har vaknat hela tiden..
Så idag lär det bli en trött dag.. Men men vad ska man göra?


I eftermiddag ska Jonas jobba o jag har inte bestämt mej för vad jag ska göra.. Theodor är gnällig o snorig så vi får nog hålla oss hemma. vi får se hur det utartar sej under dagen helt enkelt!



RSS 2.0