Ny lista

Ännu en lista snodd av Nikki =)


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana så många personer du vill och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du:  Monica

2. Ett ord på fyra bokstäver: Mums

3. Flicknamn: Mona

4. Pojknamn: Markus

5. Yrke: Musiker

6. Färg: Mellanblå

7. Klädesplagg: Mössa

8. Mat: Morot

9. Sak i badrummet: Mousse

10. Plats/stad: Mariestad

11. En orsak att vara sen: Missat tåg

12. Något man skriker: Mamma!

13. Film: Matrix

14. Något man dricker: Morotsjuice

15. Band: Metallica

16. Djur: Mus

17. Gatunamn: Målargränden

18. Bil: Mazda

19. Sång: Musicaë¨med eros ramasotti ( eller hur det nu stavas )

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Massage

Så kom igen nu =)

Baguette från Maddes!


Denna är fruktansvärt god! Kycklingfyllning! Mums!

Hade en trevlig fika på maddes! Sen blev det hemmakväll o köpte lite godis och sen följde Diana med mej hem och hjälpte mej att fota Tradera auktioner på Theodors kläder.
Så gå gärna in på  Locktoss auktioner på tradera o kika runt.
Här grymt mkt ute till billigapriser!
Nu så ska vi nanna =)

Gonatt

Fika

Nu så sitter jag och väntar på att Diana ska komma, vi ska ner i stan och träffa Ankis och hennes barn.. Där blir det en fika på maddes..  Blir nog sista fika på väldigt länge för min del eftersom det blir fattigt sen.
Men jag ska iallfall njuta av min kycklingbaguette till sista droppen!
Fast jag e magsäcksopererad så ska jag njuta så mkt jag kan av den tills jag börjar må illa.. Haha!

Jag kanske till och med fotar den till er eller till mej så har jag något att längta efter resten av mars och april.. Hihi!



Fattig...

Fy denna månaden kommer bli så tom i plånboken! Vi har precis gått igenom räkningarna.. detta blir en riktigt fattig månad.. Och ändå så hade vi inte så mkt räkningar utan hyran elen o någon småräkning..
Aja det blir betala räkningar och sedan mat till lilleman o så blir det att inte shoppa något alls.
Känns surt men vad ska man göra?
Fråga inte mej om någon fika på 30 dagar nu, haha!

Ses

Earth hour!





Den 28 mars mellan 20.30-21.30 släcker miljontals människor ljuset i en manifestation för klimatet. Världen förenas i en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme. WWF och Arla uppmuntrar nu alla att delta. För att stödja WWF i detta har Arla tagit fram ett  "nedsläckt"  mjölkpaket som kommer att säljas i butiker runt om i landet med början redan torsdagen den 19 mars.

Grattis Sara och Filip på era födelsedagar!

Finns bara en sak att säga om mina öron just nu. BLÄH.. Jag vill inte mera,men det e väl bara att stå ut tyvärr =(

Idag så fyller Sara 20 år, GRATTIS... Varit på systemet ännu? Hehe
Och så även lilla Filip fyller 1 år idag, Grattis filip, hoppas du har haft en underbar första födelsedag idag =)
Jonas jobbar kvällen idag så jag e helt ensam hemma, skit tråkigt! Men Sofie, Lerrie och lilla Amelias har varit här en stund. Gud vad Amelia är duktig! 8 månader och står och reser sig helt själv. Och går antagligen för sig själv snart utan hjälp.
Theodor har inte ens en tendens till att vilja göra något sådant, han ligger bara som en padda på golvet och flaxar med armar och ben som om han vore en fågelunge.. Hehe men så Söt är han =) *kärlek*
Haha vilken kombination jag skrev nu, padda och fågelunge.. Hmm undra hur det hade sett ut om det hade hunnit ett sådant djur. Vilken hemsk mamma jag e, men visst brukar man säga sådana saker när dom ser ut att vara något? Nu menar jag ju inte utseendet utan bara beteendet med armar och ben.
Min lilla älskling har även börjat skratta riktigt ordentligt och speciellt när man ger honom mat, då kommer det strålande leendet fram och man blir helt varm i kroppen..
Nu så ska jag ut och slänga mej i soffan och titta färdigt på det lilla av cityakuten som finns kvar. Har missat mer än halva, men vad gör det? Cityakuten e alltid bra! Men tyvärr så är det ju dock sista säsongen. =(
Ha en riktigt trevlig kväll, här nedan kommer en fin bild på min lilla "padda"

Så söt=)
Och här kommer en bild på Theodor  när han har sin julklapp på sej som han fick av sin gudmor Diana och Micke! Äntligen kan han använda den! Tack Diana, Du är bäst!

Mina öron...

Hej!
Jahapp då är snart helgen gått och den har väl varit ganska så trevlig =)
I fredags så hämtade vi ut min nya bil och efter det så blev det en tripp till center syd där vi skulle välja födelsepresent till Sara som fyller 20 i morgon.
Hittade ett jätte fint guldhalsband till henne och så blev det en flaska vin...
Efter det så tillbringade vi bara kvällen hemma i det lugna, åt god mat och kollade på lets dance...
Final nästa fredag och mina favoriter är i final men jag tror nog att jag tycker att Magnus ska vinna allt.. Även om jag inte tycker att han passar i tajta kläder..
I går så körde vi ut till Syrran för vi var tvungen att få hjälp med bilbarnstolen, det visade sej att vi var tvungna att skruva upp skenorna på framsättet för att få under bältet där som skulle hålla fast bilbarnstolen.. Vilket jobb bara för att få det som vi vill och inte koppla på med isofix..
Sen efter det blev det bråttom hem i duschen alla tre, jag och Theodor först och sen pappa Jonas =), sen kom Sara och vi begav oss till Trelleborg
På motorvägen precis utanför Malmö så körde jag förbi min föräldrar, jag låg bara i 120 km men mamma håller alltid på hastigheten, vilket man ska göra.. Fy mej.. *smäll på fingrarna*
Sen när vi kommer nämre Trelleborg ja då kör jag om min ena storebror och hans familj.. Vi i min bil var tvugna att komma före alla gäster ju.. Sara hade ju sitt kalas hos sin pappa.
Först dit kom vi och precis bakom oss så kom Jörgen med familj.. Mamma o pappa.. Ja dom kom till slut.. Haha.. ne bara efter typ 5 min. SÅ det var väl inte så farligt..
Där fick vi flygande jakob till middag.. ( nästan alla vet vad jag känner för den maträtten... ) fick äta lite o alla minnen kom tillbaka. Menmen än så länge har jag iallfall fått behålla maten i mej.. Har ju alltid blivit dålig av den rätten innan.
Efterrätt blev det både kladdkaka och marängsviss.. MUMS!
Sen så körde vi hem, sa hejdå till Sara och vi titta lite på tv och sen så sa vi gonatt..

Kl 5 imorse vaknade Theodor och då vaknade även jag med smärta i mitt öra.. Kunde knappt ligga på örat och ännu värre om jag inte låg på örat.
Så jag ringde jourläkarecentralen innan idag och fick tid nu halv fyra.
Det visade sej att det var dubbelsidigöroninflammation men det högra örat var lite värre än det vänstra.. Så kul?
NOT.
Aja. nu e vi hemma, Theodor försöker sova, jonas fixar i köket och jag ska snart börja med middagen.. Idag blir det hederlig spagetthi köttfärsås! Var ett tag sedan man åt det.. Brukar göra olika varianter på min, hur brukar ni göra?
Har ni nått recept på en bra köttfärsås? Skriv i såfall =)

Nu så ska jag ta och resa på mej o börja med maten!

Ha en trevlig kväll!


 

Bil, bil, bil

Ahh kan man verkligen längta så mkt efter en bil? Haha.. skitsamma!
Jag längtar iallfall!
Och om en timme så hämtar jag den!
Ska nu lämna Theodor hos mamma och sen så ska vi dammsuga min bil o sen köra o lämna den o hämta min nya!
Sen blir det centersyd och handlar present till Sara som blir 20 på måndag men ska fira henne imorgon i trelleborg.
Jag har fortfarande skit ont i halsen, men det e bara till att stå ut! Finns ju inget annat att göra =(

Vi ses kanske senare!

=) // En glad nybilägare!

Vår!

Hej!
Vi gick ut innan när jag skulle till doktorn, gud vilket underbart väder det var! Iofs så blåste det en hel del men solen var underbar!
Hos doktorn konstaterades det att jag bara ha ett halsvirus och inte halsfluss men jag skulle återkomma om det blev värre.. Så ny käkar jag zyx och strepcils som en galning! Dom sa även att jag skulle sova så mkt jag kunde men hur lätt är det när man har småbarn?
Jonas är ju hemma idag o även imorgon men även om han tar Theodor så blir jag ändå stressad när den lille skriker eller gör saker som han inte ska.

Sen när vi kom hem så hade Theodor somnat i vagen så vi fick bära upp den, så när vi kom upp så passade även jag o jonas på att vila en stund.. Guldvärt ibland att få sova mitt på dagen tycker jag =)
Sen så tog vi på oss igen och gick till city gross och handlade till middagen ikväll.. Blir fondue idag, hade nästan allt hemma men fick handla gurka och yourhurt till tasikin.. o JA vi äter mkt tasziki.. det är så gott!
Om jag bara visste rätt stavning till det.. Haha.. får kanske slå upp ordet =)

Tack Petra för din kommentar i förra inlägget, hoppas vi kan ses snart!

Nu så ska jag börja med middagen, jonas är på apoteket och köper panodil till Theo.. Krävs nu när han har febertoppar eftersom tand 3 e på G Ner! hihi min stora pojke =)

Ha det bra!

Min hals.. aj aj aj

Hej!
Vaknade upp för snart 1 timme sedan och kunde knappt prata.. Försökte kalla på Jonas som var i stora rummet med Theodor men jag fick knappt fram ett ord.. Ringde vårdscentralen och fick en tid till doktorn nu kl 10.30..
Hoppas att jag får något åt det onda för det e inte roligt att ha ont i halsen!
Skulle tydligen gå till labbet direkt och  ta ett halsprov.. *URK*

Nu så skriker min son att han vil ha uppmärksamhet av mej så jag får gå ut och ta honom, o även klä på honom. Ska ju snart iväg.. O det e fint väder ute så då passar det bra med en promenad till doktorn..

Vi hörs
!

Min syster

Idag så fick jag blommleverans av min syster =)
Så otroligt fina var blommorna, så därför måste jag ju naturligtvis visa er dom =)
 På kortet så står det att jag ska krya på mej! Så gulligt och snällt av henne, eller hur?

O ni som har kommenterat om glassen, jag lovar er! Den e super god, gillar ni inte den så ge den till mej.. Haha..
Nu så ska jag ta och forsätta med maten, idag blir det hemmagjord fiskgratäng! Får se om vi lyckas med det!

Kramar // Monica

Iam In Love =)

Alltså självklart så älskar jag min familj.. Men jag har nu hittat världens godaste glass.. Jag kan inte sluta äta den.. 1 varje dag har det blivit dom sista dagarna.. Fy skäms på mej.. hehe

Den heter : Sandwich Stracciatella
Jag tycker den e otroligt god o kommer alltid äta den så länge den finns ute. Jag hoppas att dom kommer behålla den och att den blir populär så dom inte tar bort den.
Så ser den ut!
Har redan ätit en idag eftersom jag har jätte ont i halsen.
Så nu får jag vänta tills imorgon.. attans..
Jag har aldrig varit så förtjust i glass men nångång ska man bli det!

Tack Petra för din kommentar, jag ska försöka stå ut med detta.. haha.. Har ju dock inget val =) Snart blir det säkert bättre =)
Tack för att du är en toppen vän!!  Lycka till med Huset!

Skriver kanske mer ikväll om jag inte däckar!

// Ha det bra!

Du som ...

Listan är tagen från Nikki från familjeliv.. Nån annan som fortsätter med listan?


Du som liten

1. Vad hette din första bästa vän? Marie
2. Vad hette din första kärlek? Jonny i förskolan

3. Vilken var din favorit rätt? Pizza
4. Vilken var din favorit färg? Blå.
5. Vart bodde du? I Lanskrona
6. Vad tyckte du var det bästa som hänt? Inget minns av det just nu :/
7. Vad tyckte du var det värsta som hänt? När nån nära i familjen blev sjuka.
8. Ville du bli när du blev stor? Kock
9. Vilket godis tyckte du bäst om? Blandat tror jag..

Nu
1. Vad heter din bästa vän?
Där finns en del som står nära men tyvärr så har min äldsta o bästa vän tagit avstånd pga vi fått barn.
2. Vad heter/hette din senaste kärlek?  Min älskade Jonas
3. Vilken är din favorit rätt? Fondue med klyftpotatis och hemmagjord tazsiki
4. Vilken är din favorit färg? Finns många..

5. Vart bor du nu? Staden som gud glömde, haha.. Landskrona
6. Vad tycker du är det bästa som hänt? Att jag har min Jonas och att vi har fått vår son Theodor.
7. Vad tycker du är det värsta som hänt? Att min kompis har tagit avstånd pga vi skaffat barn.
8. Vad vill du bli?      Barnmorska.
9. Vilket godis tycker du bäst om? Choklad!!!

Så gnälligt och trött...

Halloj!
Igår kändes det som om Theodor skrek sej igenom hela dagen, när Jonas kom hem från jobb så var jag helt slut..
Somnade faktiskt på soffan några minuter o sedan vaknade jag och gick in i sängen och sov ca 30 min.. Jag var helt slut och orkade verkligen inte ha ögonen öppna.
Vi lade Theo i sängen kl 20 i går o han somna direkt.. Så vi kollade på tv och sen gick o lade oss tidigt.. Läste lite och somnade sedan direkt.
Theo vaknade 5.30 i morse och fick flaskan, men tack o lov så somnde han om igen! Sov sedan till 8.30.. O då bärjades det igen! SKRIK o gnäll.. Jag gör allt för att han ska vara nöjd men det går han inte med på.
Sen var vi hos min syster med min mamma och då var han hur lugn som helst. Gör jag något fel eller?
Ibland kan jag verkligen känna mej som e urKASS mamma.. Tänk om Theo tycker det?.. Hmm.
Just nu har jag fått honom att somna så jag ska faktiskt ta och lägga mej o läsa lite.. Kanske somnar jag men för min del så gör det inget.. Är riktigt trött idag med..

Kollar ut genom fönstret och det e verkligen ett underbart väder ute men det blåser ju så.. Får se om det blir en runda ute sen när jonas kommer hem.
Pratade med Toyota innan, jag får inte bilen förrens på fredag.. *snyft* Jag trodde jag skulle få den i morgon.. Menmen.. den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge`? E det inte så man brukar säga?

Här kommer iallfall en bild på en nyvaken Jonas och en pigg Theodor =)

 Ha det så toppen!!

Måndag förmiddag..

Hej!
Detta tycker jag verkligen är veckans tråkigaste dag.. Allt känns så jobbigt på en måndag tycker jag.. Men det e kanske bara jag som tycker så?
Idag så vaknade Theodor först kl 7 och somnade tyvärr inte om förrens kl 8..
Men han sov iallfall till 9.30 och då hade han fyllt blöjan till Mig.. Fy.. Menmen :D
Nu har han fått gröt. kläder och ligger i sitt babygym och leker för fullt.  Tänkte själv snart klä på mej och gå ut och gå en runda. Måste på posten o hämta ut ett traderapaket.
Idag så fick jag min lundmyr bodiesuit till Honom, så otroligt fin.. Men det är strl 80 så dröjer nog ett litet tag innan han kan ha den.. Den har ju korta ben så det var ju meningen att den skulle vara med i pakningen till Turkiet. Men så blev det ju ikke så nu får han springa i den här hemma..  Men vad gör det, söt är både han och dressen iallfall =)
Lägger in en bild här på den.

Igår så beställde vi nya gardiner till kök och vardagsrum hos Jotex.. Blev även nya handdukar och lite påslakan.. Attans vad det blev dyrt men ska det vara fint så ska det vara fint..
Hoppas det kommer snart så man kan byta ut allt.  Bytte gardiner sist till jul ( inte för att det var julgardiner ) men tycker att nu e det, eller förhoppingsvis så e det snart vår o då ville vi ha lite vår fina saker.

Nu börjar min lilleman att gallskrika i babygymmet. Får gå o kolla vad han vill och sen så ska jag själv klä på mej så vi kommer ut på vår runda!
Ha det bra!

P.S I Love you

P.S I Love you


Holly och Gerry är ett ungt par som varit gifta i 9 år och fortfarande älskar varandra innerligt. När så Gerry dör av en sjukdom står Holly ensam kvar utan att veta hur hon någonsin ska kunna gå vidare. Så börjar brev dyka upp till henne, brev som Gerry skrev innan han dog och som är menade ska hjälpa henne att börja leva igen.


Se denna filmen om ni inte redan har gjort det.. Ångrar verkligen inte valet av våran söndags film. Ha näsdukarna vid sidan om er för det lär garanterat behövas.


Grattis Petra & Åsa ( syrran )

Halloj!

Som sagt i fredags så blev det ju ett nytt bilköp, är så glad och jag längtar verkligen tills jag får hem den! Då kommer jag nog köra skåne runt bara för att visa upp den för alla vi känner.. Haha

Även i fredags så fyllde min barndomskamrat Petra.H. 25 år! Grattis och välkommen till TANT världen! :)


Igår så kom Diana hem till oss och hämtade Theodor och alla saker till honom för han skulle ju sova hos henne och Micke eftersom vi skulle på födelsefest hos Petra, som hade hyrt lokal i kågerödslund.

Efter Diana hämtade honom så åkte vi ner i stan, var tvungen att hitta något fint som jag kunde ha på mej.. Idag inser jag att jag har faktiskt kläder i gaderoben som jag faktiskt kunde ha haft... Menmen.. lät att vara efterklok.

Vid 16.30 kom mamma och hämtade oss o körde till kågeröd för hon skulle fira Åsa som fyllde 39 år och där skulle vi även sova efter festen hos Petra.
Där bjöd syrran på 2 glas vin, riktigt gott med tanken på att man aldrig dricker sådant.
Sen så gick Jonas och jag till Petra och hennes fest!
Vi hade köpt typ ett pilgrimshalsband till henne och ett stort brett silverarmband ( som jag själv vill ha ) *morr* och även blommor. Jag hoppas hon blev nöjd!
Av sin släkt fick hon bla en stor och fin ljustake som man kan ha levandes ljus i. FY F*N vad den var snygg.. Jag stod bara och beundrade den och sa att den ska jag själv köpa. Dock fick vi ju reda på vad den kostade o jag kan ju bara säga att den har vi inte råd med efter bilköpet.. Menmen.. nån gång ska jag köpa en sådan :D!
Vi satte oss till bords o där satt vi med Bennys syster och hennes sambo, som oxå har ett barn på snart 8 månader.. Så det blev ju mkt bebisprat fast man borde ju inte tänka på sådant när man e barnledig.. Menmen.. Vi hade iallfall jätte roligt!
Till mat så bjöds det på köttfärspaj, sallad och potatis sallad.. Allt var mkt mkt gott!
Efterrätt så blev det glass och fruktsallad..( sådant som ligger i burk med en massa spad typ ) kommer inte ihåg vad det heter.. eller e det fruktcocktail?¨
Till all mat så serverades även, vatten, vin och läsk.
O jag fick även en dans med min älskling och även en dans med Benny... Han lurade upp mej! Haha.. Den ska jag aldrig med gå med på.. Jag kan ju knappt dansa så det var ju duktigt pinsamt! Aja, jag hoppas att han har glömt det tills nästa gång vi ses! Hihi..
Sen så bröt vi upp redan vid 23 för jag fick en sådan fruktansvärd huvudvärk som inte ville gå över, så vi traskde hem till syrran och mats.. Ös regna gjorde det oxå.. Tur så var det bara att korsa lunden så var vi framme.

Diana kom och hämtade oss idag och jag fick pussa min Theodor, har ju saknat honom!! Och sen så åkte vi hem och här är vi nu =)
Håller på att tvätta lite och sedan städa bilen eftersom den lämnas nu i veckan.

Kanske skriver mer ikväll om jag orkar! Jonas har en tendens att vilja störa mej hela tiden när jag sitter och skriver..
Men jag älskar honom för det =)

Ha det bra!

Ny bil!

Jahapp då var man en ny bilägare till en Renault Senic 04!
Var först på Volvo och kollade på en v40 men där så skulle dom har för mkt pengar i mellanhand och det hade vi inte. Så vi körde till Toyota och fastnade för denna bilen. Och allt klaffade så i veckan hämtar jag hem den!

I eftermiddag så har jag jobbat och Theodor har varit hos sin mormor och morfar- Jonas jobbar oxå men är snart hemma förhoppningsvis =) Då blir det räkor och vitlöksbröd! *mums*
Theodor har precis gått o lagt sej så här det lugna filbunken.

Idag så blir även min lilla stjärna 8 månader.. Shit vad tiden går fort!

Nu så ska jag gå o kolla lite andra saker och vänta på att jonas kommer hem..

Ha det bra!

Förlossningsberättelse!

Enligt önskemål av läsare så läggs denna ut igen =)


Här är min lilla berättelse om hur vår son kom tillvärlden =)
BF 16 Juli!
Dagen den 12 Juli så började jag känna att jag hade ont i magen men jag tog det som sammandragningar.. På kvällen så tänkte jag o sambon att nu får vi klocka tiden.. 6 min var det mellan det då.. Ringer min syrra eftersom hon ska vara med på förlossningen.. Vi fortsätter o klocka o hela tiden så ligger det på 6 minuter.. Till slut ringer jag in till förlossningen men dom tycker att jag kan vänta lite till... Vi går ut o går en runda men det blir värre o värre..
Ber min syster ringa
FL o där säger dom att vi ska åka hem till min syster o sova där eftersom hon ska vara med.. Sagt o gjort.. Packade det sista i väskan och när klockan var 23.30 körde vi till syrran.. När vi kom till henne så låg värkarna på 4-5 min. Ringde till Fl o dom sa att vi skulle komma in.. Åkte från Kågeröd ( där syrran bor ) o in till HBG.. Där inne så visar det sig bara att jag har starka förvärkar o inget är på G.. Bara öppen 1cm vilket jag har varit hela tiden.
Får bricanyl o nån tablett som jag skulle sova på o åker hem igen till syrran.. Då är kl 2.30 den 13 juli.
När vi går o lägger oss så känns inget o tabletterna har gjort sin verkan.. Jonas somnar som en gris o jag får världens jäkla hjärtklappningar av bricanylen.. fick sovit tills klockan var vid 11 ( tror jag ) o när syrran kom upp o väckte oss och fråga hur det var så fick jag en värk.. Där efter så fortsatte det o vi började klocka.. 3 minuter.. försöker äta en macka  o dricka lite te.. Försöker gå ut o gå med syrran o Jonas, kommer 10 m o börjar storböla o ber dom ta mej hem för detta klarar jag inte..
Vi ringer
Fl o dom säger vi ska komma in.
På vägen in så har jag värkar mellan 1-3 minuter o när jag kommer in så e allt i full gång. Men bara öppen 1-2 cm. Är införstådd på att dom ska skicka hem mej igen men nope, jag har för starka värkar.
Dom kopplar på ctg o vill att jag ska ta lustgas.. Lustgasen var det värsta jag någonsins har testat, testade den några värkar men till slut slängde jag den åt skogen. Samtidigt som värkarna kom så fick jag panik för remmarna runt magen satt för hårt o jag ville slita av det hela tiden.  Läkaren fick komma in och koppla på något på barnets huvud. Min
BM säger att jag ska få en morfinspruta för att lugna ner mej.
Kan tilläga att varje värk jag fick satte jag mej upp, låg jag ner så satte jag mej upp i skräddarställningen.. Så 1gång i minuten gjorde jag det..
BM tyckte det var bra för då öppnade jag bäcknet som jag skulle.
När dom kommer in för att ge mej min morfinspruta så tycker dom att jag sköter det hela för bra så jag får inte min spruta!
Men efter ett tag så fick jag den.. O där efter så e allt suddigt! Den sprutan gjorde så jag sov hela tiden o vaknade när jag fick värkarna.
När vattnet gick så låg jag på sidan i sängen o säger " det rinner nu" jag trodde det var blod.. Men ikke de var vattnet o jag var knappt medveten om det.
Då e kl 15.00.
Jag minns knappt att min syster gick o åt o jag minns knappt att Jonas gick o åt.. Jag lovar det kändes som jag var asfull! Billig fylla =)
Klockan går o jag har ingen aning om vad klockan är för jag e så pass borta, jag bara sätter mej upp när värkarna kommer o uthärdar dom.
Helt plötsligt säger jag till min syster " Jag måste på toa" Hon säger: Är det krystvärkar?"
Jag: "Nej jag måste på toa"
Hon: "Nej det e krystvärkar"
Sagt o gjort så ringde hon efter
BM o dom kom in och undersökte mej. Jodå jag var helt plötsligt öppen 10 cm o hade krystvärkar.  ( fortfarande så säger jag att jag var tvungen att gå på toa )
Jag skriker " Jag vill ha EDA"
Dom: "DE hinner du inte för du ska föda"
Jag: "Jo jag SKA ha min epidural"
Men jag fick ingen =(
Jag höllt på med mina krystvärkar o tillslut så säger dom att om jag vill gå på toa så fick jag göra det för bebisens huvud måste sjunka ner..
Jag går på toa o ska visa för dom att jag verkligen behövde gå.. Men fel fick jag.. Inte behövdes det.. Haha
Kl 20.05 börjar jag krysta aktivt o helt plötsligt så går allt fort.. Dom behöver inte säga till mig vad jag ska göra utan jag gör som min kropp säger.
Nått som jag verkligen minns är att
Bm säger att jag ska krysta riktigt nästa värk så e han ute för hon håller i hans huvud..
Min syster säger: "Nästa värk e han ute"
Jag: "Nej jag vill inte föda"
Syrran: "Nästa värk så e du mamma"
Jag: "Nej jag vill inte" ( snacka om jag var borta ) o hade ont eftersom jag inte fick smärtstillande.
Nästa värk kommer o helt plöstligt så känns det att en varm, våt o hal bebis kommer ut ur mej o läggs på min mage! Kl är 20.22
Herregud... "Han skriker inte" säger jag, dom bara lugn.. det kommer.. O ett par sekunder efter så hör jag det mest underbaraste ljudet =)

Jag gråter, Jonas gråter o syrran gråter..  Här vet jag inte vad jag tänker för morfinsprutan sitter fortfarande i o jag e trött.
Helt plötsligt känner jag något på magen o lyfter på täcket, haha han kissar på mig :D Lilleman var kissig :D
Moderkakan kommer ut, tittade på den... tyckte inte den var läbbig iallfall.
Bm säger att jag har spruckit en hel del o dom börjar sy mej.. I över 1 timme sydde dom mig o läkaren fick komma in o hjälpa till för det var kompliserat.
 2795 gram o 50 cm lång var vår son =)

Nu är han 8 månader o förgyller vår dag!
Älskar dig Theodor!

Finns säkert så mkt som jag har glömt att nämna här med morfinsprutan knockade ner mej rejält. Nästa gång ska jag inte få en sådan även om dom vill ge mej..

Är så trött!

Hallå!
Nu är jag riktigt trött men kan inte gå och sova ännu eftersom Theodor VÄGRAR att somna. Han var ju så trött innan, åt upp hela sin nattflaska men nu vill han verkligen inte sova... Får gå in till honom om 5 minuter..
Nån som läser som har barn, hur nattar ni era små?
Här funkar det bäst och vi ger honom pyjamas, en nattflaska och sen somnar han själv i sin säng.. Han somnar endast i våra famnar när han e sjuk. Annars vägrar han det totalt!
Diana och Annika kom upp hit innan, dom passade Theodor medans jag gick in i duschen, guld värt att kunna duscha utan att behöva veta att Theodor kan vakna när som.
Och efter det fick Theodor mat, och sedan åkte vi alla till Don Pedro och åt. *mums* Det var så längesedan jag åt nått sådant så det var super gott.
Efter så skildes vi åt och jag skulle köra hemmåt, men ringde mamma och det visade sej att dom var ute hos min bror i Häljarp.. Åkte ut där och tillbringade 2 timmar hos dom. Jätte trevligt =)
När jag kom hem så gjorde jag ivid Theodor för sängen och nu e vi där inlägget börjar =)

Många har skrivit till mej på Msn där dom tycker det e trevligt att jag har börjat skriva en blogg.. Vill bara varna er alla om att det kan ta slut när som eftersom jag egentligen inte är en skriv människa!
Och kameran brukar jag glömma för det mesta =)
Ikväll kommer jag lägga in en bild på Theodor när han fick kladda med sin efterrätt själv... Haha ser ut som rena kriget =)
Ska även försöka sätta in en annan bild på honom där han sitter i sin bilbarnstol. Diana har tagit den bilden när hon suttit bredvid honom i min bil!
Nu så ska jag gå o kolla min son och sen tror jag att jag ser färdigt på lyxfällan. Alltid lika deprimerande att se det.. tyvärr..
Är oxå sugen på att kolla på en film.. Vi får se!

Ha en trevlig kväll!

Ett tag sedan!

Hej!
Nu så har jag varit och jobba en hel vecka på rad. 6 nätter och 1 kvälls pass.. Men nu så är jag ledig idag och imorgon jobbar jag endast 5 timmar. Ooo jag e såå trött..Vet ni hur mkt det tar på krafterna att jobba natt?
Försök göra det när ni är heltidsmamma ozå.. Jag beundrar de personer som alltid jobbar natt!

Idag så har jonas, jag och Theodor varit ute och gått en promenad.. Hemmifrån ner till arbetsförmedlingen, till stan och från stan till sjukhuset, och sedan till Bildeve.
Där hittade vi en ny bil.. Vi får helt enkelt se vad som händer och sker om de blir en ny bil eller inte. Behövs ju verkligen om vi ska skaffa syskon till lilleman.

Ikväll så jobbar Jonas o just nu så sover Theodor, jag sitter här och fördriver tiden tills Diana och Annika kommer upp en stund. Jag borde ta tag i disken och städa lite i köket men orkar verkligen inte. Har redan städat vardagsrummet och hallen idag. Duktig jag =) Haha

Jag ska verkligen försöka skriva här varje dag om det går! O försöka lägga in bilder så fort jag kan =)

Uttråkad!

Godmorgon alla!
Eller iallfall så e det godmorgon för oss! Theodor sov enda tills 09.30 idag.. Snacka om att jag blev chockad när jag hörde att han var vaken! Men det e skönt med sovmorgon ibland..
Jonas började jobba kl 6 i morse, stackaren =(
Men från och med imorgon tills söndag så jobbar han kväll, samtidigt som jag jobbar natt. Så vi behöver bara fixa barnvakt nån timme på kvällarna.. Skönt!
Ska även ringa försäkringskassan idag och meddela att jag jobbar.
Just nu så sitter Theodor i sin gåstol, han har äntligen fattat hur man ska använda den =) Duktig pojke =)
Nu så välte han precis ut min skål med röd sand med ett jätte fint ljus i.. Menmen.. Sådant får man ta!
Nu så fick han ligga i sitt babygym ett litet tag, tyst och snäll e han idag.

I eftermiddag så ska jag till tandläkaren och där ska jag hämta ut mina skenor som jag ska ha flour i.. fick ju så svaga tänder under graviditeten att jag har valt att köpa skenor och lägga flour i det... Och efter tänderna blivit starkare så kommer jag även att bleka dom.

Ska även inom en sväng på citygross och handla turkisk yourgurt, blir köttfärsbiffar och klyftpotatis och tzasiki till middag idag! Så gott!

Nu så ska jag ta och hämta min son och klä på honom lite anständigare kläder än pyjamas!
Lägger in en bild på honom när han sitter i sin nya gåstol!

Hejdå!

Ny!

Hej!
Här har ni mej, Monica 25 år gammal från landskrona!
Jag lever tillsammans med Jonas snart 24 år och vår underbara son Theodor som är 7,5 månad!  Efter många om och men så har jag bestämt mej för att börja skriva en blogg..
Frågan e bara om någon kommer tycka att mitt liv är tillräckligt intressant att läsa om! Haha.. Jag tycker dock att det e roligt att läsa andras bloggar!
Vi får helt enkelt se om jag tycker detta är roligt att fortsätta med.. Har ju aldrig varit en sådan människa som har tyckt om att skriva.. Men alla kan förändras!


RSS 2.0